ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΣΑΜΟΥ agasto

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης

Πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα από παραγωγούς με μεράκι, εμπειρία και άρτια επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.

agasto - έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο Σάμου

Φροντίδα στο ελαιόδεντρο, συλλογή του ελαιόκαρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης, μεταφορά του αυθημερόν στο ελαιοτριβείο, άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτά είναι τα βήματα για την παραγωγή ελαιόλαδου ποιότητας. Έχοντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία ελέγχουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα για να είναι το ελαιόλαδό μας άριστο, άξιο θαυμασμού. Αυτό είναι το agasto’.

Προιόν βιολογικής καλλιέργειας το agasto extra virgin organic είναι ένα ισορροπημένο  γευστικά ελαιόλαδο που μπορεί να συνοδέψει άριστα βρασμένα χόρτα, ψάρι, όσπρια και  σούπες.

H βιολογική καλλιέργεια της ελιάς βασίζεται σε μεθόδους αναζωογόνησης του εδάφους του ελαιώνα, στην ανακύκλωση των διαθέσιμων οργανικών υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι η μέθοδος ελαιοπαραγωγής που στοχεύει στην παραγωγή μιας άριστης ποιότητας ελαιόλαδου, απαλλαγμένου από υπολείμματα χημικών ουσιών, που βλάπτουν την υγεία και μολύνουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα.

Στους ελαιώνες μας αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται μαζί μας, εφαρμόζουμε από το 2001 τις αρχές της βιολογικής γεωργίας, ελέγχουμε βήμα βήμα τη διαδικασία παραγωγής και παρουσιάζουμε το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο της Σάμου.

Το «Δένδρο του Πυθαγόρα»

Το «Δένδρο του Πυθαγόρα» , εφευρέθηκε από τον Ολλανδό καθηγητή Μαθηματικών Albert E. Bosman το 1942. Πήρε το όνομα του από τον αρχαίο γεωμέτρη, μαθηματικό, φιλόσοφο Πυθαγόρα, ο οποίος γεννήθηκε περίπου το 580 π.χ. στη Σάμο. Το Δέντρο αυτό σχηματίζεται καθώς κάθε τριάδα τετραγώνων περικλύει ένα ορθογώνιο τρίγωνο, με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση του Πυθαγορείου Θεωρήματος.

Pythagoras Tree

Το δένδρο του Πυθαγόρα.
Τόσο όμορφο, τόσο σημαντικό δημιούργημα το Δέντρο αυτό, όσο όμορφο και σημαντικό είναι για μας το Δέντρο της Ελιάς.